18-plus-icon
Mega Ball
5.0/5

Mega Ball

Ben jij dol op online bingo? Dan is Evolution Live Mega Ball dé game show voor jou! Win tot wel 100x je inzet door meerdere winlijnen te krijgen op je bingokaart(en). Leer de spelregels en uitbetalingen van Live Mega Ball kennen in deze uitgebreide review.
by
Home » Mega Ball

Een Korte Introductie van Evolution Live Mega Ball

Evolution Live Mega Ball is een spannende online bingo game. Je koopt Live Mega Ball bingokaarten online, tot wel 200 per speelronde, ieder met 24 nummers.

Vervolgens worden er 20 ballen getrokken van in totaal 51 verschillende ballen. Het doel van het spel is om een horizontale, verticale of diogonale lijn van 5 nummers te krijgen op een of meerdere bingokaarten. Iedere winlijn komt met een bepaalde uitbetaling. Hoe meer winlijnen je scoort per bingokaart, hoe hoger je uitbetaling zal zijn.

De twist bij Mega Ball zit hem erin dat er ook twee Multiplier ballen meedoen met het spel. Als deze getrokken worden en zorgen voor een volledige winlijn op een van je bingokaarten, dan krijg je de extra vermenigvuldiger uitbetaald.

Evolution Live Dealer Mega Ball is niet hetzelfde als Lottery Mega Ball.

Dit zijn twee volledig verschillende spellen, dus raak niet verward. Lottery Mega Ball is een loterijspel, terwijl Evolution Mega Ball een bingospel is.

Hoe Speel Je Evolution Live Mega Ball?

Evolution Live Mega Ball begint met het aankopen van bingokaarten.

Het Kopen van Mega Ball Bingokaarten

Mega Ball Bingokaarten kopen

Mega Ball Bingokaarten kopen

Iedere Mega Ball Bingo Card bevat 24 getallen en een blanco ”wild” in het midden die al geselecteerd is als winnend vakje.

De bingokaart bevat voor de rest een rooster van 5 x 5 getallen, waardoor je dus 12 uitbetalende winlijnen per kaart hebt.

De speler selecteert de kaartwaarde zelf van te voren, met een minimum van €0,10 en een maximum van €100 per bingokaart bij legale Nederlandse online casino’s.

Het is mogelijk om tot 200 bingokaarten per speelronde te kopen in units van 1, 10, 15 en 25.

Als je bijvoorbeeld 200 bingokaarten koopt van €0,20 per kaart, zal je in totaal €40 inzetten die speelronde.

De Mega Ball Kaartwaarden Aanpassen

Nadat je je bingokaarten gekocht hebt, is het mogelijk om de kaartwaarde hiervan aan te passen. Dit kun je echter alleen doen tijdens de inzetronde die ongeveer 30 seconden duurt.

Wanneer je de kaartwaarde van een enkele bingokaart wijzigt, veranderen de kaartwaardes van alle bingokaarten waarmee je die ronde meespeelt.

Nieuwe Nummers Aanvragen

Ben je ontevreden met de nummers op je bingokaart? Klik dan op de ‘Refresh’ knop om nieuwe nummers te krijgen op je aangeschafde bingokaart(en).

De Live Mega Ball Trekking

De live Mega Ball trekking

De live Mega Ball trekking

Wanneer de inzetronde eenmaal afgelopen is, worden er willekeurig 20 van de 51 bingoballen getrokken uit de Mega Ball bingomachine.

Iedere getrokken bal wordt vergeleken met de nummers op je bingokaarten, welke automatisch afgevinkt worden wanneer deze overeenkomen.

Wanneer de ballen verschijnen:

 • Updaten al je bingokaarten met de overeenkomstige getallen.
 • Worden je bingokaarten gesorteerd met de de kaarten met de meeste afgevinkte getallen als eerste.
 • Wanneer je gehele winlijnen vol hebt, worden je uitbetalingen opgeteld.
 • Boven je bijna volle bingokaarten zie je welke getallen je nog nodig hebt voordat deze vol zijn.

Wanneer de trekking voorbij is, wordt de Mega Ball Bonus Ronde gestart. Gedurende deze bonusronde worden er tot twee Bonus Mega Balls getrokken die de winsten van je bingokaarten zullen vermenigvuldigen met willekeurig getrokken multipliers.

De Multiplier Trekking en de Bonus Mega Ball

De Mega Ball presentatrice haalt de hendel van de Multiplier Machine over om een multiplier te bepalen

De Mega Ball presentatrice haalt de hendel van de Multiplier Machine over om een multiplier te bepalen

Een Mega Ball Multiplier wordt altijd als eerste gegenereerd.

Een meerkeuzewiel met multipliers van 5x tot 100x wordt in de studio gedraaid door de presentator of presentatrice en wanneer deze stopt op een bepaalde multiplier, wordt die multiplier gekozen.

Als volgende wordt er een Mega Ball getal gekozen uit de overgelopen 31 bingoballen in de Mega Ball Machine.

Wanneer het Mega Ball getal ervoor zorgt dat je een winlijn op een bingokaart vol hebt, zal de uitbetaling van die bingokaart vermenigvuldigd worden met deze multiplier.

Wanneer er een tweede Mega Ball getrokken wordt, welke ook een winlijn compleet maakt op dezelfde bingokaart, dan zal de uitbetaling van die bingokaart vermenigvuldigd worden met de hoogste van de twee multipliers (en dus helaas niet bij elkaar opgeteld).

Live Mega Ball Eindresultulaat

Mega Ball eindresultaat

Mega Ball eindresultaat

Wanneer de Mega Ball speelronde afgelopen is, worden alle bingokaarten gesorteerd en worden de winnende bingokaarten links op het scherm weergegeven met de hoogst uitbetalende bingokaarten als eerste. Als er geen winnende bingokaarten zijn, dan zie je de bingokaarten waarmee je bijna gewonnen had als eerste.

De Live Mega Ball Betting Interface

De zogenaamde betting interface wordt duidelijk weergegeven tijdens de inzetronde en bestaat uit vier hoofdgedeeltes.

Ball History

Mega Ball getrokken ballen

Mega Ball getrokken ballen

In de zogenaamde ‘Draw History’ zie je welke ballen er allemaal al getrokken zijn uit de Mega Ball machine. Er worden in totaal 20 ballen per speelronde getrokken.

Payouts / Uitbetalingen

Mega Ball Uitbetalingstabel

Mega Ball Uitbetalingstabel

In het Payouts gedeelte zie je je winnende combinaties en hoeveel deze uitbetaald hebben.

Benodigde Getallen

Benodigde Mega Ball Nummers

Benodigde Mega Ball Nummers

De getallen die je nog nodig hebt om een volledige winlijn te vullen op een van je bingokaarten worden weergegeven boven de desbetreffende bingokaarten. Deze worden constant geupdated wanneer er bingoballen uit de machine getrokken worden. Je ziet deze gemarkeerd in het goud waardoor je ze niet zo snel over het hoofd kunt zien.

De Bingokaarten

De zogenaamde ‘Playing Interface’ laat jouw actieve bingokaarten zien in het midden van het scherm. De kaarten worden continu gesorteerd op hoeveel nummers er zijn afgestreept wanneer er ballen uit de bingomachine getrokken worden. De bingokaarten waarmee je bijna gewonnen hebt staan helemaal links weergegeven.

Mega Ball Uitbetalingen

In de tabel hieronder zie je de Live Mega Ball uitbetalingen per bingokaart. Je hebt meerdere winnende lijnen nodig op een bingokaart om echt veel te winnen.

Aantal WinlijnenUitbetaling
6+9,999:1
5999:1
4249:1
349:1
24:1
11:1

Een volledige lijn, zowel horizontaal, verticaal of diogonaal, telt als een winnende lijn.

Het blanco vakje in het midden van iedere bingokaart telt als een joker wanneer de omliggende getallen doorgekruist worden.

De uitbetalingen zijn gelimiteerd aan een maximum van €500,000 per speelronde.

De winlijnen op een Mega Ball Bingokaart

De winlijnen op een Mega Ball Bingokaart

Live Mega Ball Return to Player

De Return to Player (RTP) van Evolution Live Mega Ball is vastgesteld voor deelname met een enkele bingokaart. Deze verwachte RTP is 95,40%. Bij deelname met meerdere bingokaarten lneemt het verwachte winstpercentage terug naar 95,05%.

Deze uitbetalingspercentages zijn gemeten over miljoenen speelrondes dus wanneer je slechts een paar speelrondes speelt kunnen de resultaten erg verschillen.

Live Mega Ball kan extreem hoog uitbetalen, maar dit gebeurt natuurlijk maar zelfden. Zoals altijd met gokken, kan je geluk hebben of pech, dat is juist het leuke ervan.

Op Welke Apparaten Kan Ik Mega Ball Spelen?

Je kunt Mega Ball op vrijwel ieder apparaat spelen, van thuiscomputers tot aan laptops, tablets en smartphones.

Is er een Winnende Mega Ball Strategie?

Er zullen ongetwijfeld mensen zijn en sites beweren dat er een winnende Mega Ball strategie is. Echter lijkt dit ons sterk, aangezien het volledig willekeurig is welke bingoballen er uit de bingomachine getrokken worden iedere speelronde.

Hier zijn nog meer redenen waarom er naar onze mening geen winnende Mega Ball strategie is:

 • Live Mega Ball is net als traditioneel bingo; de strategieën waar mensen het op internet over hebben gaan er van uit dat je tegen andere mensen speelt en een keuze hebt in welke getallen je op je bingokaarten wilt hebben. Dit is geen van beiden het geval bij Mega Ball.
 • De bingokaarten en de bijbehorende getallen worden automatisch gegenereerd. De speler heeft geen enkele invloed op de getallen die gekozen worden of de volgorde waarop deze op de bingokaarten verschijnen. Om deze reden is iedere strategie die op kansberekening gebaseerd is niet toe te passen op Live Mega Ball van Evolution Gaming.
 • De trekking van de ballen gebeurt met een daadwerkelijke, fysieke machine en ballen en er komt eigenlijk geen mens aan te pas. Er is gene enkele manier om invloed uit te oefenen op de bingoballen of de gebruikte machines.
 • Het aantal mogelijke combinaties nummers, lijnen en bingokaarten is gigantisch. De speler heeft hier geen invloed op.

Speel Meer Dan 1 Kaart

Met slechts een enkele bingokaart spelen met 12 mogelijke winnende combinaties zorgt voor een veel lagere winkans dan wanneer je meespeelt met 10 bingokaarten met 120 mogelijke winnende combinaties. Het komt er dus op neer dat met hoe meer kaarten je meespeelt, hoe meer kans je hebt om te winnen.

Hoe Veel Zal Ik Inzetten Per Speelronde?

Dit is een vrij lastige vraag. Dit hangt eigenlijk grotendeels van je speelbudget af. Wij zetten zelf ongeveer 2 tot 5 procent van ons totale speelbudget per speelronde in zodat wij het spel in ieder geval lekker lang kunnen spelen. Voor de een betekent dit dat je €1 per speelronde moet inzetten en voor de ander €0,10. Het ligt er maar net aan met hoeveel geld je Mega Ball wilt spelen.

Veelgestelde Vragen Over Mega Ball

Hoe speel je Live Mega Ball?

Je speelt Live Mega Ball door bingokaarten van 5 x 5 formaat aan te schaffen die ieder 24 getallen bevatten (en een lege joker in het midden). Vervolgens worden er 21 willekeurige bingoballen getrokken en 2 zogenaamde Multiplier Balls. Je hebt ten minste één volledige winlijn nodig om te winnen.

Wat kost het om Live Mega Ball te spelen?

Mega Ball bingokaarten zijn al te verkrijgen vanaf €0,10 per stuk. Je kunt ze ook voor €1, €2, €5, €10 of zelfs €100 per stuk kopen. Per speelronde kun je maximaal met 200 bingokaarten meespelen.

Wat kan ik maximaal winnen met Live Mega Ball?

Het maximale bedrag dat je kunt winnen per speelronde Live Mega Ball is €500,000.

Is er een strategie voor Evolution Live Mega Ball?

Hoewel gokken en strategieën vaak hand in hand gaan, is er niet echt een winnende strategie voor Mega Ball omdat het echt enkel op geluk gebaseerd is.

Is Live Mega Ball hetzelfde als Online Bingo?

Nee, er zijn een aantal duidelijke verschillen tussen live dealer Mega Ball en Online Bingo.

 1. Je speelt niet tegen andere spelers. Je hoeft niet de eerste persoon te zijn die een volledige winlijn heeft op een bingokaart.
 2. Er is geen verhoogde uitbetaling voor een Full House en er worden ook niet genoeg ballen getrokken om een kaart volledig vol te krijgen.
 3. Er worden bij Mega Ball in totaal 51 ballen gebruikt terwijl er bij online bingo gebruikelijk 75 of zelfs 90 bingoballen per speelronde getrokken worden.
 4. Wanneer je je online Mega Ball kaarten gekocht hebt, kun je de getallen hierop nog aanpassen.
 5. Er is geen jackpot bij Mega Ball. Wel kun je verhoogde uitbetalingen ontvangen aan de hand van multipliers.

Waar kan ik Live Mega Ball spelen?

Je kunt Live Mega Ball spelen bij vrijwel alle legale Nederlandse online casino’s. Onze persoonlijke favoriet is Circus Casino.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Copyright 2023 | Deze website is eigendom van GC Media Holdings Ltd. gevestigd te Victoria House 306, Victoria, Mahe Island, Republiek der Seychellen.