18-plus-icon
Mega Fire Blaze Blackjack
5.0/5

Mega Fire Blaze Blackjack

Mega Fire Blaze Blackjack Live is live blackjack, maar dan met multipliers tot wel 1,000x! Je kunt het dan ook zien als de Blackjack-variant van Lightning Roulette.
Home » Mega Fire Blaze Blackjack

Mega Fire Blaze Blackjack Live Review, Strategie en Speluitleg

Mega Fire Blaze Blackjack in het kort

Mega Fire Blaze Roulette is een populaire, dan wel niet de allerpopulairste live blackjack game show. De game show is ontwikkeld door Playtech en het komt er op neer dat het Vegas Rules Blackjack is, maar dan met extra side bets en multipliers, erg hoge multipliers!

De belangrijkste toevoeging aan deze game show is zondermeer de Mega Fire Blaze Bonus, waar je kans op maakt wanneer je een speciale side bet plaatst. De bonus game wordt geactiveerd wanneer er bepaalde dingen gebeuren tijdens het hoofd blackjack spel. Wanneer de bonus game geactiveerd wordt, zullen spelers met een actieve inzet op de bonus een multiplier uitbetaald krijgen tussen de 1x en 1,000x.

Het bonusspel werkt in principe hetzelfde als bij Mega Fire Blaze Roulette, waar vuurballen met verschillende multipliers op een bonusraster naar beneden vallen. De vuurballen die blijven plakken op het raster worden als multipliers uitbetaald wanneer alle ”spins” klaar zijn.

Een unieke feature van Mega Fire Blaze Blackjack is dat zowel je eigen twee handen als de hand van de dealer meetellen voor het kwalificeren voor de bonus game. Alles wat je maar hoeft te doen om mee te doen is minimaal 1 inzet plaatsen.

De Mega Fire Blaze Blackjack Spelregels

Mega Fire Blaze Blackjack is een live game show met twee gedeeltes. Het basisspel werkt precies hetzelfde als normaal live blackjack, met optionele side bet mogelijkheden voor Perfect Pairs en 21+3.

Je kunt als speler 2 handen per speelronde tegelijkertijd spelen en er kunnen oneindig spelers meespelen per speelronde. Je hebt de keuze één hand te spelen of twee, die keuze is volledig aan jou!

Het tweede gedeelte van het spel is natuurlijk de Mega Fire Blaze bonus game, waar je kans op maakt aan mee te doen als je een extra inzet doet. Hoeveel je inzet, mag je zelf weten. Echter zullen de multipliers die je uitbetaald kunt krijgen natuurlijk wel gebaseerd op je eigen inzet. Kwalificeren voor de bonus game doen zowel je eigen kaarten als die van de dealer.

Als je aan alle criteria voldoet, mag je meedoen met de bonus game, ongeacht of je nu de normale blackjackhand gewonnen hebt of niet.

Er wordt een puntensysteem gebruikt waarbij specifieke handwaardes en kaarten punten geven voor de kwalificatie. Je hebt minimaal 5 punten nodig verspreid over alle handen om mee te kunnen doen met de eerste bonus game.

Met hoe meer punten je kwalificeert, hoe groter het bonusraster en hoe hoger de multipliers zullen zijn.

Uitbetalingen worden aanzienlijk hoger wanneer een bonussegment volledig gevuld raakt en er wordt dan een extra multiplier of Star Multiplier toegevoegd. Wat deze Star Multiplier precies doet, leggen we later in deze Mega Fire Blaze Blackjack review uit.

Er zijn 5 verschillende bonus games: Minor, Mini, Major, Grand en mega.

Een automatische kaartenschudder wordt gebruikt om 8 decks van 52 kaarten ieder te schudden. Iedere speelronde worden alle kaarten geschud dus je kan vrijwel niet kaarten tellen.

Hoe Speel Je Mega Fire Blaze Blackjack Live?

Inzetronde

Aan iedere speelronde Mega Fire Blaze Blackjack gaat een inzetronde vooraf. Je kunt kiezen op met één of twee handen mee te spelen. Er zijn ook twee optionele side bets en de Mega Fire Blaze Bonus bet. Bepaal je inzetten (je hebt hiervoor 15 seconden de tijd) en wacht af welke kaarten je gedeeld krijgt.

De dealer deelt de kaarten uit

De dealer deelt de eerste twee kaarten zichtbaar aan je uit of vier kaarten als je met twee handen tegelijkertijd meespeelt.

Je bepaalt eerst je acties voor de linker speelhand. Het doel is uiteraard om de hand van de dealer te verslaan door een handwaarde van meer dan 21 te krijgen zonder hierover heen te gaan. De opties die je hebt zijn hetzelfde als bij normaal blackjack:

 • Stand – je krijgt geen kaarten meer.
 • Hit – je krijgt nog een kaart.
 • Split – als je een paar hebt, kun je je hand opsplitsen in twee aparte handen.
 • Double – Je verdubbelt je inzet en krijgt een extra kaart toegedeeld.

Wanneer je klaar bent met de eerste hand, kun je automatisch je acties doen voor de tweede hand. Nadat je ook je acties voor deze hand gedaan hebt, speelt de dealer zijn of haar hand. De dealers hand wordt wanneer deze 17 of meer heeft vergeleken met die van de speler. Alle inzetten worden uitbetaald naar gelang de normale blackjack spelregels:

 • Je krijgt 1:1 uitbetaald wanneer je wint.
 • Blackjacks betalen 3:2 uit.
 • Als de dealer wint, verlies je je inzet.
 • Als het gelijkspel is, is er sprake van een push en krijg je je inzet terug.

Let op: als de dealer kaarten deelt die bonuspunten opleveren, zie je deze punten oplichten op de Fire Blaze weegschaal. De Mega Fire Bonus punten worden aan het einde van iedere hand gecontroleerd. Als het er 5 of meer zijn, begint de bonus game.

Mega Fire Blaze Blackjack Sidebets

Je kunt iedere Mega Fire Blaze Blackjack speelronde optionele side bets plaatsen, naast je normale blackjack hand(en). De 21+3 side bet is een op poker gebaseerde side bet, waarmee je een combinatie dient te maken van jouw 2 kaarten en die van de dealer. De uitbetalingen van deze side bet kunnen flink hoog oplopen:

 • Flush – betaalt 5:1 uit wanneer je 3 kaarten van hetzelfde type hebt.
 • Straight – betaalt 10:1 uit wanneer je 3 of op meer opeenvolgende kaarten hebt.
 • Three of a Kind – betaalt 30:1 uit wanneer je 3 kaarten van dezelfde waarde hebt.
 • Straight Flush – betaalt 40:1 uit wanneer je 3 opeenvolgende kaarten van hetzelfde type hebt.
 • Suited Three of a Kind – betaalt 100:1 uit wanneer je 3 kaarten hebt van dezelfde waarde en van hetzelfde type.

Perfect pairs betaalt ook uit wanneer jouw eigen 2 kaarten een paar vormen. De hoogte van deze uitbetalingen hangt af van het type paar dat je hebt:

 • Mixed Pair – betaalt 6:1 uit wanneer je een paar hebt van dezelfde waarde.
 • Coloured Pair – betaalt 12:1 uit wanneer je een paar hebt van dezelfde kleur.
 • Perfect Pair – betaalt 25:1 uit wanneer je een paar hebt van dezelfde waarde, kleur en type.

Criteria voor het Kwalificeren voor de Mega Fire Blaze Bonus Game

Gedurende het hoofd blackjack spel, kun je op 3 verschillende manieren punten verzamelen voor de Mega Fire Blaze Bonus game.

Alle drie de blackjack handen leveren punten op. Hiervoor hoef je in principe niets te doen. De punten worden automatisch opgeteld en toegepast wanneer je aan alle criteria voldaan hebvt.

 1. Het aantal kaarten in de dealer’s handen.
 2. Het aantal azen in de hand van de dealer.
 3. Punten toegekend voor de eerste twee kaarten van de hand van de speler, met een maximum van 14.

Bonus Game Levels

De Mega Fire Blaze Bonus Game heeft 5 levels, ieder met hogere en meer multipliers. Welk bonuslevel je zal spelen wordt bepaald door het aantal punten dat je verzamelt tijdens het hoofd blackjack spel.

 • Minor Fire Blaze Bonus – 5 punten
 • Mini Fire Blaze Bonus – 10 punten
 • Major Fire Blaze Bonus – 15 punten
 • Grand Fire Blaze Bonus – 20 punten
 • Mega Fire Blaze Bonus – 25 punten

Een Mega Fire Blaze Bonus wordt gestart wanneer je minimaal 5 punten hebt weten te verzamelen in een enkele speelronde. Als je minder dan 5 punten hebt verzameld, begint er geen bonusronde en begint de volgende normale speelronde automatisch.

Gebeurtenis1 Aas2 Azen4 Kaarten5 kaarten6 Kaarten1 Hand2 Handen
Azen in hand van Dealer2 Punten6 Punten
Kaarten in hand van Dealer1 Punt7 Punten12 Punten
Spelers Eerste 2 kaarten zijn 14 waard2 Punten6 Punten

De Mega Fire Blaze Blackjack Bonus Game Speluitleg

De bonus game van Mega Fire Blaze Blackjack hebben we eerder gezien, namelijk bij Mega Fire Blaze Roulette. Het gaat om een bonusraster met 3 rijen dat gebruikt wordt voor alle bonuslevels. Het Minor level heeft 2 kolommen en dit breidt zich uit naar maximaal 12 stuks voor het hoogste Mega Bonus Level. Hoe meer punten je verzamelt tijdens het kwalificatieproces, hoe meer kolommen en vierkantjes er worden toegevoegd aan het rooster.

De bonus game heeft 3 ”spins” of ”drops”, maar net hoe je het noemen wilt, waarbij multiplier orbs naar beneden zullen vallen. Als de multiplier op een van de vierkantjes landt, worden de ”spins” gereset naar 3 stuks. Dit gaat zo door totdat het hele rooster gevuld is met multipliers of tot de ”spins” op zijn.

De kolommen in de roosters kunnen je een extra multiplier opleveren wanneer een volledig segment gevuld is. Deze multiplier wordt dan toegepast op alle multipliers in het rooster, waardoor de uiteindelijke uitbetaling flink oploopt.

Wanneer je een hoog bonus level bereikt, kan een kolom ook een zogenoemde Star Multiplier bevatten. Deze geldt als een extra multiplier tot 100x en wordt toegevoegd wanneer het volledige segment gevuld is met multipliers.

Uit de handige tabel hieronder kun je precies aflezen hoe hoog de multipliers kunnen worden in verschillende situaties.

Bonus LevelAantal Segmenten Slot MultipliersSpeciale Segment MultipliersStar Multipliers
Minor Fire Blaze11x, 2x2xGeen
Mini Fire Blaze21x, 2x, 5x2x10x, 20x
Major Fire Blaze31x, 2x, 5x, 10x2x, 3x10x, 20x, 50x
Grand Fire Blaze41x, 2x, 3x, 5x, 10x2x, 3x10x, 20x, 50x, 100x
Mega Fire Blaze61x, 2x, 3x, 4x, 5x, 10x2x, 3x10x, 20x, 50x, 100x

Mega Fire Blaze Blackjack Bonus Game Beperkingen

Je kunt alleen meedoen met de bonus game wanneer je ingezet hebt op de bonus game feature. De hoogte van deze inzet mag je zelf bepalen.

Houd er rekening mee dat het de hoogte van deze inzet is waarop de multipliers gebaseerd zullen zijn en niet op je hoofdinzet op de blackjack hand.

Let op: naast de side bet op de bonus game ben je verplicht om minimaal 1 blackjack hand te spelen om mee te kunnen doen met de Fire Blaze Bonus Game.

Mega Fire Blaze Bonus Game Uitbetalingen

De maximale uitbetaling van de Mega Fire Blaze Blackjack Bonus Game is 1,000x, welke alleen kan vallen tijdens het Mega Fire Blaze Bonus level.

De uitbetalingen zijn als volgt:

 • Minor Fire Blaze 1:1 tot 23:1
 • Mini Fire Blaze 2:1 tot 119:1
 • Major Fire Blaze 5:1 tot 399:1
 • Grand Fire Blaze 9:1 tot 699:1
 • Mega Fire Blaze 19:1 tot 999:1

Mega Fire Blaze Blackjack Strategieën

Voordat we diverse strategieën gaan bespreken, is het belangrijk om je even te vertellen dat er verschillende manieren zijn waarop je deze blackjack game show het beste spelen kunt. Uiteraard dien je gewoon de basis blackjack strategie te hanteren op je normale blackjack hand voor de hoogste winkans hiermee.

Vervolgens moet je de Mega Fire Blaze Bonus Game zien als een soort side bet. Je zal deze side bet niet altijd winnen. De lange termijn uitbetaling van de bonus is 97,47%, wat helemaal zo slecht nog niet is.

De strategie die wij zelf hanteren, is 25% van onze inzet op de hoofd blackjack hand in te zetten op de bonus game. Het minimale wat je zal winnen is altijd 1:1 en de Minor Bonus, die het vaakste voorkomt, betaalt tot 23:1 uit.

Wanneer je een blackjack krijgt, krijg je 3:2 uitbetaald en heb je een RTP van 99,55%, waardoor je slechts een klein theoretisch verlies loopt na verloop van tijd.

Je kunt er vervolgens voor kiezen groot in te zetten op een blackjack en klein op de bonus of juist klein op blackjack en hoog op de bonus, in de hoop dat je hoge multipliers zult krijgen.

Het enige probleem waar je tegen aan kan lopen, is dat je door je speelsaldo heen bent voordat je een grote multiplier te pakken hebt.

De verwachte uitbetalingen en RTP van Mega Fire Blaze Blackjack

De twee RTP-waarden voor deze blackjack game show zijn:

 • 99,55% Op het normale Blackjack.
 • 97,47% Op de Mega Fire Blaze Blackjack Bonus.

Als we alleen deze RTP bekijken, is het verstandiger om alleen de normale blackjack hand te spelen. Echter, met een iets lagere theoretische uitbetaling, maak je wel kans op een 1,000x uitbetaling wanneer je inzet op de Mega Fire Blaze bonus game.

Houd er echter rekening mee dat het gebruikelijker is om met de Mega Fire Blaze Blackjack bonus zo rond de 10x tot 40x uitbetaald te krijgen.

Normaal gesproken blijven wij altijd ver weg van side bets wanneer het op blackjack spelen aankomt. Echter is het bij Mega Fire Blaze Blackjack zeker wel de moeite waard.

In de tabel hieronder kun je precies zien wat de verwachte uitbetalingen zijn en hoe hoog deze zijn in ieder scenario.

GebeurtenisUitbetalingRTP
Winnende hand1:199,55%
Insurance/Verzekering2:1-
Blackjack3:2-
Mega Fire Blaze Blackjack Bonus1 tot 1,000:197,47%
Perfect Pairs Side Bet6:1 tot 25:195,90%
21+3 Side Bet5:1 tot 100:196,30%

Populaire Spelvarianten

De Mega Fire Blaze Bonus kennen we van Mega Fire Blaze Roulette Live, dus dit is een leuk alternatief als je op zoek bent naar een live game show met een zelfde soort werking.

Andere live blackjack spellen met multipliers zijn:

 • Lightning Blackjack van Evolution Gaming
 • Quantum Blackjack van Playtech
 • Super Stake Blackjack van Stakelogic

Al deze games vereisen een extra inzet om mee te kunnen doen aan de bonus games en hierdoor hoge multipliers uitbetaald te krijgen.

Wel is Mega Fire Blaze Blackjack het enige live blackjack casinospel waar de RNG geen invloed heeft op het kwalificatieproces. In plaats hiervan, wordt gebruikt gemaakt van bepaalde spelregels en handwaarden. Alle andere multiplier blackjack games maken gebruik van RNG-software om te bepalen welke kaarten ”multiplier” kaarten zullen zijn.

Van alle multiplier blackjack games, is Mega Fire Blaze Blackjack wel de populairste.

Geschiedenis van Mega Fire Blaze Blackjack

De geschiedenis van Mega Fire Blaze Blackjack is aardig kort. Playtech ontworp het Cascading Bonus mechanisme eigenlijk voor een van zijn gokkasten. In 2020 kwam hier verandering in met de kost van het live roulette spel Mega Fire Blaze Roulette. Na het enorme success van deze live roulette game, werd Mega Fire Blaze Blackjack gelanceerd in januari 2023.

Tips voor Beginners

Hieronder zullen wij enkele tips geven voor beginners en onervaren spelers die nieuw zijn met Mega Fire Blaze Blackjack.

 • Het is en blijft blackjack. Raak dus niet in de war van wat je allemaal op het speelscherm ziet gebeuren.
 • Gebruik de basis blackjack strategie tijdens het hoofdspel.
 • Je kan de uitkomsten van de Mega Fire Blaze bonus game niet beinvloeden. Deze worden automatisch bepaald door RNG-software.
 • Je hoeft je normale blackjack hand niet te winnen om mee te kunnen doen met het bonusspel. Wel dien je bonuspunten te verzamelen met je normale hand om mee te doen aan de bonus game.
 • Zie de bonus game als een side bet. Je hoeft het hele kwalificatieproces niet echt te begrijpen, aangezien dit allemaal toch automatisch gebeurt.

Voor- en Nadelen van Mega Fire Blaze Blackjack

De voordelen van Mega Fire Blaze Blackjack spreken nogal voor zichzelf:

 • Het is een kansspel dat draait rondom Vegas Rules Blackjack. Zolang je dus de basis van blackjack begrijpt, zal je uit de voeten kunnen komen.
 • Het spel duurt vrij lang, waardoor je dus lang kunt spelen met je speelgeld.
 • De dealers praten vrij veel met de spelers. Dit kan een voordeel, maar ook een nadeel zijn.
 • Je kunt altijd twee handen tegelijkertijd spelen, maar hoeft dit niet.
 • De RTP van Mega Fire Blaze Blackjack is 99,55%.
 • Je kunt meedoen met de bonus game voor erg weinig geld als je dit zou willen.

De nadelen van Mega Fire Blaze Blackjack zijn als volgt:

 • De 1,000x uitbetaling ”valt” alleen tijdens het hoogste bonus level en hiervoor heb je een volledig gevuld raster nodig en star multipliers.
 • De RTP van deze bonus game is 97,47%, wat hoger is dan normaal roulette.
 • Het kan lang duren voordat je eindelijk meedoet met een bonus game.
 • Het blackjack spel verloopt vrij langzaam.

Veelgestelde Vragen Over Mega Fire Blaze Blackjack

Hoevaak wordt de Mega Fire Blaze Bonus Game getriggert?

Dit is een goede vraag en ook wij hebben hier niet echt een helder antwoord op. Naar schatting zouden wij zeggen zo rond de iedere 20 handen.

Wat is Mega Fire Blaze Blackjack?

Dit is een nieuw type blackjack live game show waar je tot wel 1,000x je inzet uitbetaald kunt krijgen. De kaarten en handwaarden van blackjack krijgen verschillende puntenaantallen toegewezen, welke tellen voor het kwalificatieproces van de bonus game. Deze bonus game wordt gespeelt op een rooster waar multipliers op zullen vallen.

Wat is de RTP of uitbetaling van Mega Fire Blaze Blackjack?

De RTP is 99,55% op het hoofd blackjack spel en 97,47% voor de Mega Fire Blaze bonus game.

Hoeveel kan je winnen?

Geluk speelt een grote rol bij deze blackjack live game show. De uiteindelijke uitbetaling wordt bepaald door de vallende multiplier orbs.

Waar kan ik Mega Fire Blaze Blackjack spelen?

Je kunt Mega Fire Blaze Blackjack spelen bij Playtech live casino’s, waaronder Holland Casino en Unibet.

Is er een strategie om altijd te winnen bij Mega Fire Blaze Blackjack?

Nee, er is geen strategie waarmee je Mega Fire Blaze Blackjack altijd winnen kunt. Wel kun je je winkansen vergroten door onze tips te volgen.

Wat is de hoogste uitbetaling bij Mega Fire Blaze Blackjack?

De bonus game van deze blackjack live game show kan tot 1,000x uitbetalen. Dit kan alleen gebeuren tijdens de Mega Fire Blaze fase van het spel.

Onze Mega Fire Blaze Blackjack Ervaringen

Toen wij Mega Fire Blaze Blackjack voor het eerst zagen, waren wij erg in de war. Je wordt namelijk nogal overdonderd met informatie en je hebt niet echt een helder beeld van wat er nu allemaal precies gebeurt.

Echter hebben wij het spel nu een paar keer gespeeld en zijn wij inmiddels bekend met alle spelregels. Het is gewoon een blackjack spel met een aardig aantrekkelijke side bet!

De studiopresentatie is goed gedaan en ziet er altijd goed verzorgd uit. Helaas is het spel echter nog niet in het Nederlands beschikbaar, dat is dan wel weer een klein minpuntje.

De uitbetalingen zijn prima, aangezien je tot wel 1,000 keer je inzet per hand uitbetaald kunt krijgen. De bonusrondes valleen niet zo heel vaak. Soms moet je wel 20 speelrondes wachten voordat het prijs is. Dit is echter geheel aan vrouwe fortuna, aangezien je ook soms 2 bonus games op rij hebt.

De uitbetalingen of multipliers van de bonus games zijn vaak tussen de 10x en 40x. Soms hoger, maar dit hebben wij nog slechts zelden meegemaakt.

Andere Populaire Live Game Shows met Multipliers

Er zijn aardig wat live game shows en casino games met multipliers.

Zo zou je kunnen kiezen tussen Crazy Time, Monopoly Live en Adventures Beyond Wonderland.

De bekendste live game show met multipliers is zondermeer Lightning Roulette en de opvolger daarvan, XXXtreme Lightning Roulette.

Mocht je fan zijn van Stakelogic, dan kun je Super Stake Blackjack en Super Stake Roulette proberen. Ben je meer van Pragmatic Play? Probeer dan eens Power-Up Roulette of Boom City Live.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Copyright 2023 | Deze website is eigendom van GC Media Holdings Ltd. gevestigd te Victoria House 306, Victoria, Mahe Island, Republiek der Seychellen.