18-plus-icon
Who Wants To Be A Millionaire
5.0/5

Who Wants To Be A Millionaire

Who Wants To Be A Millionaire Roulete is Playtech's live roulette game met multipliers. Win tot 2,000x je inzet door de vragen goed te beantwoorden!
Home » Who Wants To Be A Millionaire

Playtech Who Wants To Be A Millionaire Roulette – Review, Strategie en Speeltips

Playtech Who Wants To Be A Millionaire Roulette is de eerste live dealer roulette game met bonus games. Deze worden geactiveerd wanneer het rouletteballetje op vooraf bepaalde nummers landen in het roulettewiel.

Je kunt Who Wants to be a Millionaire Roulette een beetje vergelijken met Quantum Roulette en Lightning Roulette, waar je multipliers krijgt. Bij Who Wants to be a Millionaire roulette krijg je die ook, maar moet je antwoorden kiezen en verzamel je steeds hogere multipliers naarmate je meer vragen beantwoordt.

Hoe hoger je op de ladder klimt, hoe hoger de multipliers zullen worden. De hoogste multiplier bij Who Wants To Be A Millionaire Roulette is 2,000x.

Wat je moet weten voordat je Who Wants To Be A Millionaire Roulette Spelen Gaat

Het spelen van een nieuwe game show kan altijd een beetje beangstigend zijn. Vandaar dat we even kort zullen opsommen wat je allemaal moet weten voordat je deze spannende roulette game show spelen gaat.

 • Who Wants To Be A Millionaire Roulette wordt gespeeld met een standaard Europees roulette wiel met een enkele nul.
 • Alleen met inside bets kun je een multiplier winnen of activeren dat je kunt meedoen met de Who Wants To Be A Millionaire bonus game.
 • Tussen 1 en 10 getallen op de betting interface zullen een goud kadertje krijgen iedere speelronde. Dit zijn de ”Millionaire Nummers.”
 • De Millionaire nummers kunnen van 3 verschillende typen zijn en wanneer deze vallen hebben ze de volgende effecten:
 1. Het Millionaire Logo – Deze zal een 8 of 10 vragen tellende Millionaire Bonus game starten, afhankelijk van of het logo brons of goud gekleurd is. Het maximale dat je kunt winnen bij de bronzen bonus game is 750x en bij de gouden bonus game 2,000x.
 2. Een icoontje met een 100x multiplier zal je die multiplier uitbetalen.
 3. Een vraagteken (?) zal je een 50x of 100x multiplier geven en mee laten doen met de Millionaire Bonus Game met maximale multipliers van 150x of 300x.
 • Alleen met straight up bets krijg je de volledige multiplier uitbetaald. Gedeeltelijke inzetten verlagen de multiplier. Plaats je een split bet, krijg je 50% van de multiplier, met een straatje 33%, etc.
 • De normale inside bet uitbetalingen zijn verlaagd. Je krijgt bijvoorbeeld 29:1 op een enkel nummer in plaats van de gebruikelijke 35:1.
 • Tijdens iedere stap van de Millionaire Bonus Game moet je tussen 4 antwoorden kiezen om een multiplier te onthullen. Je moet proberen de X te ontwijken, want dan stopt de bonus game. Ook wanneer je de hoogste trede van de uitbetalingstabel hebt bereikt stopt de bonus game.
 • Je krijgt automatisch tijdens de Millionaire Bonus Game de Levenslijn, 50:50 en Vraag Het Publiek bonussen. Er wordt maximaal 1 levenslijn of lifeline per speelronde geactiveerd, maar deze zorgt wel dat je nog in het spel blijft.
 • Wanneer een spin valt op een Millionaire nummer, krijg je niet de normaal bijbehorende uitbetaling. De uitbetaling die je krijgt van de Bonus Game kan lager uitvallen dan normaal (maar dit gebeurt zelden).

Hoe Speel je Who Wants To Be A Millionaire Roulette?

Het spelverloop van Who Wants To Be A Millionaire Roulette spreekt eigenlijk erg voor zichzelf.

 • Plaats een inzet of meerdere inzetten met de betting interface.
 • De inzetronde is voorbij.
 • De Millionaire nummers worden gekozen.
 • De host draait het rad.
 • Als het balletje landt op een Millionaire nummer, wordt er een multiplier uitbetaald of begint er een bonus game.
 • De bonus game is klaar en alle winnaars worden uitbetaald.
 • De volgende inzetronde begint.

Inzetten bij Who Wants To Be A Millionaire Roulette

Alleen inside bets kwalificeren voor het winnen van multipliers of meedoen aan de Millionaire bonus game.

Inside Bets

Je kunt de volgende inside bets plaatsen:

 • Straight Up – Bij deze inzet dek je met een enkele chip een nummer op het speelveld. Je krijgt 29:1 uitbetaald in plaats van 35:1 als je het goed hebt.
 • Split Bet – Met deze inzet dek je twee nummers naast elkaar, effectief met de helft van je inzet per nummer.
 • Straatje – Met deze inzet zet je in op een rij van 3 nummers.
 • Corner Bet – Met deze inzet dek je 4 nummers naast elkaar door de chip op ”het kruispunt” van de 4 nummers te plaatsen.
 • Basket Bet – Met deze speciale inzet dek je de 0, 1,2 en 3.
 • Line Bet – Met deze bet dek je 6 nummers (2 straatjes naast elkaar).

Ieder van deze inzetten kwalificeert op de volgende manier voor de Millionaire Bonus Game:

 • Een straight up bet telt volledig mee.
 • Een split bet telt voor 50% mee.
 • Een straatje telt voor 33% mee.
 • Corners en baskets tellen voor 25% mee.
 • Een line bet telt voor 16,66% mee

Outside Bets

Outside bets kwalificeren niet voor de Millionaire Bonus Game. De uitbetalingen hiervan zijn wel hetzelfde als bij normaal Europees roulette. Typische outside bets zijn even/oneven, rood/zwart, kolommen, dozijnen en hoog/laag.

Als je alleen outside bets plaatst of geen Millionaire nummer krijgt, kan je alsnog wel meekijken met de bonus games.

De Bet Creator Gebruiken

De Bet Creator is een speciale roulette inzet tool ontworpen door Playtech. Met deze tool kun je zelfs offline je favoriete inzetsystemen ontwikkelen en opslaan. Deze kun je dan vervolgens online gebruiken wanneer je maar wilt bij live roulette games van Playtech (dus ook bij onder andere Quantum Roulette).

De Millionaire Nummers

Iedere speelronde worden er tussen de 1 en 10 Millionaire nummers gekozen wanneer de inzetronde voorbij is. Ieder Millionaire nummer zal je een bepaalde multiplier uitbetalen wanneer deze valt of je mee laten doen aan de Millionaire Bonus Game.

De Millionaire Bonus Game begint wanneer het balletje landt op een van de vooraf geselecteerde Millionaire nummers op het speelveld.

Er zijn 3 soorten Millionaire nummers:

 • Een Who Wants To Be A Millionaire Logo – in het brons of goud. Wanneer deze valt, zal de Millionaire Bonus game beginnen met 8 of 10 vragen (8 bij brons, 10 bij goud).
 • Een 100x multiplier iccontje – Deze zal je 100 maal je huidige inzet uitbetalen wanneer deze valt.
 • Een vraagteken – deze zal je of mee laten doen met de Millionaire Bonus met een maximaal winlimiet van 150x of een 50x multiplier OF mee laten doen met de Millionaire Bonus game met een maximaal winlimiet van 300x of een 100x multiplier.

Hoe Speel je de Millionaire Bonus Game?

De Millionaire bonus game bestaat uit 5, 8 of 10 rondes, afhankelijk van welk icoontje de bonus game geactiveerd heeft.

 • Als het een vraagteken was (?), begint de bonus game met 5 rondes waarvan de eerste 3 gegarandeerd een gecombineerde multiplier zullen uitbetalen. Vanaf de vierde ronde kun je verliezen.
 • Als de bonus game getriggerd wordt met een Brons Millionaire Symbool, zal de bonus game 8 speelrondes hebben waarvan de eerste 5 gegarandeerd multipliers zullen opleveren.
 • Als de bonus game geactiveerd wordt met een Gouden Millionaire Symbool, zal de bonus game bestaan uit 10 speelrondes waarvan de eerste 5 gegarandeerd multipliers zullen uitbetalen.

De Millionaire bonusrondes bestaan uit vragen met 4 mogelijke antwoorden. De vraag is iedere speelronde hetzelfde : ”Welke van de 4 dozen heeft de hoogste multiplier?”

De eerste 5 speelrondes van de bonus game zit er een multiplier in iedere doos. Je kunt dus onmogelijk verliezen in het begin. Je ziet voor iedere speelronde begint precies welke multipliers er allemaal in de dozen zitten. Jouw taak is natuurlijk de doos aan te klikken met de hoogste multiplier.

Vanaf de zesde bonusronde zullen de multipliers van de vorige ronde toegevoegd worden aan een totale multiplier die je uitbetaald zult krijgen. Sommige dozen zullen nu echter ook een X bevatten. De bedoeling is om deze niet te kiezen want dan eindigt de bonus game.

Uiteraard stopt de Millionaire bonus game ook als je de laatste vraag correct hebt beantwoord.

Who Wants To Be A Millionaire Roulette Lifelines

Net zoals bij de TV Show Who Wants To Be A Millionaire, heb je ook bij de game show 3 lifelines. Ieder van deze lifelines kan slechts een enkele keer per speelronde gebruikt worden.

 • 50-50 – Bij deze levenslijn zal de host twee antwoorden weghalen, waardoor er slechts 2 overblijven.
 • Ask The Audience – Het virtuele publiek zal gevraagd worden waar zij denken dat zich de hoogste multiplier bevindt.
 • Ask The Host – De host haalt antwoorden weg met de laagste multipliers. De host mag slechts een bepaald aantal antwoorden weghalen, afhankelijk van hoe ver in de bonus game je bent.

Inzetstrategieën Voor Who Wants To Be A Millionaire Roulette

Uiteraard is het de bedoeling om als als miljonair te eindigen bij Who Wants To Be A Millionaire Roulette! Echter zijn er meerdere manieren om dit (hopelijk) te behalen. Een ding is in ieder geval zeker en dat is dat je winkans het grootste is wanneer je zo veel mogelijk Millionaire bonus games meespeelt. Om precies dit te bewerkstelligen, zal je een bepaalde strategie moeten gebruiken. Uiteraard blijft het een kwestie van geluk, maar er zijn wel enkele dingen die je kunt doen om je winkansen te vergroten.

De Gegarandeerd Millionaire Nummer Strategie

Als je gegarandeerd een Millionaire nummer wilt krijgen iedere keer dat deze vallen, dan zul je iedere speelronde op alle getallen in moeten zetten. Dit is natuurlijk nogal een risicovolle strategie en ook al win je gegarandeerd een Millionaire nummer, zal je lang niet altijd je inzet terugverdienen.

Je kunt deze strategie dus alleen gebruiken wanneer je ruim voldoende speelsaldo hebt. Als je geluk hebt en de Millionaire bonus game komt met een 2,000x multiplier, dan is het het wel meer dan waard geweest om deze strategie te hanteren.

De Medium Risk Strategie

Voor velen van ons zal de medium risk strategie de beste manier zijn om Who Wants To Be A Millionaire Roulette te spelen.

Wij zetten nu eenmaal graag Franse inzetten in (burenspel, Voisins, nulspel). Hierdoor zetten wij in totaal minder in, maar dekken wij wel hele gedeeltes van het wiel. Zo verspreiden wij onze risico’s en kansen mooi.

Met name de Voisins du Zero, Tiers du Cylindre en Orphelins zijn mooie inzetpatronen die je goed kunt gebruiken bij deze live roulette game, mede omdat Playtech het je makkelijk maakt via de Racetrack in te zetten.

Je kunt als je dit wilt gebruik maken van de hot en cold numbers, maar dit hoeft niet per se, zo lang je maar met deze strategie speelt.

De Lage Risico Strategie

Onze eerlijke tip hier is dat er niets is als een lage risico strategie bij Who Wants To Be A Millionaire Roulette. Iedere inzet die je doet, neem je risico.

Ons advies is dan ook dat wanneer je deze live roulette game show met laag risico wilt spelen, je het beste gewoon je favoriete nummers spelen kunt en plezier hebt van het spel. Je kunt je inside bets met wat outside bets hedgen als je wilt, maar of dit echt nodig is bepaal je uiteindelijk zelf.

Who Wants To Be A Millionaire Return to Player (RTP) – Verwachte Uitbetalingen

De verwachte uitbetalingen of RTP van dit roulette spel is 97,29%. Dit getal is bepaald door door de totale uitbetalingen per speelronde te nemen (wat dus de winsten van normale inzetten + winst gemaakt met de Millionaire Games bij elkaar optelt).

Dit best hoge getal (wat in de buurt komt van normaal Europees roulette), suggeereert dat de Millionaire Bonus Games niet zo willekeurig plaatsvinden als wij in eerste instantie hadden gedacht.

De uitbetalingen op outside bets, die niet kwalificeren voor de Millionaire Games, liggen ook zo rond de 97,30%, wat hetzelfde is als bij standaard Europees roulette.

Let op: De uitbetalingen tussen het basisspel en de bonus game verschillen. Het is mogelijk dat je tijdens de Millionaire Game Rounds minder krijgt uitbetaald dan tijdens het basisspel als je pech hebt met multipliers. Echter is de enige manier om echt flink uitbetaald te krijgen deelnemen aan de Millionaire bonus game door geluk te hebben dat jouw gekozen inside bets vallen als Millionaire Numbers.

In de tabel hieronder kun je de Who Wants To Be A Millionaire Roulette uitbetalingen zien.

InzettypeNormale UitbetalingMillionaire Uitbetaling
Straight-up 29:19 - 1999:1
Split14:14 - 999:1
Straat9:12,33 - 655,66:1
Corner of Basket6,5:11,5 - 499:1
Lijn4:10,66 - 332,33:1
Dozijn of Kolom2:1Geen
Rood/zwart, hoog/laag, even/oneven1:1Geen

Who Wants To Be A Millionaire Roulette Review – Conclusie & Samenvatting

Who Wants To Be A Millionaire Roulette is een live roulette game die volledig rondom Bonus Games en multipliers draait. Om goede winst te boeken met dit casinospel, moet je geluk hebben en de Millionaire nummers vaak krijgen.

De grootste multipliers krijg je wanneer je deelneemt aan het Who Wants To Be A Millionaire bonus game en dan ver op de uitbetalingsladder komt. Je moet tijdens dit bonusspel elke keer het juiste antwoord geven op een meerkeuze vraag waar je 4 mogelijkheden hebt.

Het mooiste aan deze Millionaire Bonus Game is dat je altijd wel iets wint. Aan het einde wordt het wel wat risicivoller omdat je moet gaan kiezen tussen een gegarandeerde multiplier of een nog hogere multiplier met risico op dat de bonus game eindigt.

50x multipliers zijn wel mooi, maar je kunt nog hoger behalen, dus denk hieraan als je in de bonus game op deze multiplier belandt.

De lifelines zijn ook wel handig, maar je kunt niet zelf bepalen wanneer je deze inzet want dit gebeurt automatisch.

Hoewel Who Wants To Be A Millionaire Roulette zeker een leuke live roulette game show is, gaat onze voorkeur toch uit naar Mega Fire Blaze Roulette, met name van wege de nog hogere multipliers en spannendere gameplay.

Veelgestelde Vragen Over Who Wants To Be A Millionaire Roulette

Wat is Who Wants To Be A Millionaire Live Roulette?

Who Wants To Be A Millionaire Live Roulette is de eerste live dealer roulette game in samenwerking tussen Playtech en Sony. Het casinospel is gebaseerd op het ”normale” Europees roulette, wat vervolgens dan nog multipliers en een bonus game bevat. Deze multipliers en bonus game triggeren wanneer het balletje op een vooraf bepaald Millionaire Number landt.

Wat is de RTP van Who Wants To Be A Millionaire Live Roulette?

De gepubliceerde RTP van Who Wants To Be A Millionaire Live Roulette is 97,29%.

Wat is maximale uitbetaling van Who Wants To Be A Millionaire Live Roulette?

De maximale uitbetaling is 2,000x. Deze hoge multiplier krijg je wanneer je tot het laatste level komt in de Millionaire Bonus game en iedere ronde de hoogste multiplier hebt weten te kiezen.

Hoe verschilt Who Wants To Be A Millionaire Live Roulette van Normaal Live Roulette?

Het grootste verschil zit hem in de bonusrondes en multipliers. Het andere grote verschil zit hem in de normale uitbetalingen op inside bets, welke lager zijn om zo de winnende spelers van de bonus games te kunnen uitbetalen.

Waar kan ik Who Wants To Be A Millionaire Live Roulette spelen?

Je kunt deze live roulette game show spelen bij alle legale Playtech casino’s in Nederland.

Is er een bepaalde strategie voor Who Wants To Be A Millionaire Roulette?

Er zijn diverse inzetsystemen die je kunt gebruiken bij deze live roulette game. Eerder in deze review kun je deze vinden.

Andere Roulette Games met Multipliers

Er zijn een aantal andere roulete games met multipliers. Dit zijn de populairste van iedere casino software provider:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Copyright 2023 | Deze website is eigendom van GC Media Holdings Ltd. gevestigd te Victoria House 306, Victoria, Mahe Island, Republiek der Seychellen.