18-plus-icon
Monopoly Big Baller Live
5.0/5

Monopoly Big Baller Live

Monopoly Big Baller is een bingo-achtige live game show van Evolution Gaming. Het is eigenlijk een beetje een kruising tussen Mega Ball en Monopoly Live.
by
Home » Monopoly Big Baller Live

Monopoly Big Baller Live Review, Strategie en Spelregels

Monopoly Big Baller Nederlands

Monopoly Big Baller Nederlands

Monopoly Big Baller Live – Kort Overzicht

Monopoly Big Baller is een bingo-achtige live game show van Evolution Gaming. Het is eigenlijk een beetje een kruising tussen Mega Ball en Monopoly Live. In deze Monopoly game show hebben we dus ook natuurlijk weer te maken met het welbekende MONOPOLY spelbord tijdens de bonus game.

Maar, laten we bij het begin beginnen. Monopoly Big Baller speelt zich af op een toerboot. In het midden van de boot staat een vriendelijke presentator of presentatrice naast een bingomachine die het spel zal begeleiden.

Je kunt erg veel winnen met de bingokaarten die je kunt kopen, met name met de multipliers. Daarnaast kunnen de 3 roll en 5 roll bonus games ook aardig dikke winst opleveren, maar daar gaan we het later in deze Monopoly Big Baller review uitgebreider over hebben.

Wat is Monopoly Big Baller Live?

Monopoly Big Baller Live is in principe een online bingo game show. Het spel wordt iedere speelronde gespeeld met 4 bingokaarten.

Monopoly Big Baller bingokaarten en bonuskaarten

Monopoly Big Baller bingokaarten en bonuskaarten

Je kunt flinke geldbedragen winnen door de lijnen op je bingokaarten vol te krijgen. Uitbetalingen per winlijn kunnen uiteenlopen van 2x tot 199x, afhankelijk van het type bingokaart dat je gekocht hebt.

Naast normale bingokaarten heb je iedere speelronde de optie om twee extra bingokaarten te kopen: de 3 rolls en 5 rolls bingokaarten.

Wanneer je een van deze of allebei helemaal vol krijgt, dan mag je meedoen met de MONOPOLY bonus game.

Op iedere bingokaart staan 25 nummers weergegeven in een 5×5 layout. Voor iedere speelronde werkt het zo dat de presentator 20 ballen zal pakken uit de bingomachine, waar in totaal 60 gekleurde bingoballen inzetten, genummerd van 1 tot 60.

Er zijn vervolgens ook nog twee types bingokaarten:

 1. De Kanskaart geeft een willekeurige multiplier in het midden. Wanneer je dus een lijn compleet hebt die door deze multiplier loopt, krijg je deze uitbetaald.
 2. Het tweede type bingokaart is de Free Space Card. Bij deze is het middelste vakje van de 5×5 layout leeg. Hierdoor heb je alle lijnen op de bingokaart eerder compleet.

Wanneer de bingokaarten eenmaal hun nummers toegewezen hebben gekregen, voegt MR. MONOPOLY willekeurig multipliers en free spaces toe aan de bingokaarten waardoor je winkansen en uitbetaling aanzienlijk verhoogd worden.

Wat je moet weten voordat je MONOPOLY Big Baller spelen gaat

 • Je kunt het type en het aantal bingokaarten zelf bepalen. Je kunt dus zelf instellen met hoeveel kanskaarten en free space cards je iedere speelronde meedoet.
 • Er zijn 3 soorten multipliers. De ene dekt een hele bingokaart, de andere slechts een enkele winlijn en de andere alleen een enkel getal.
 • Een enkele lijn kan tot 50x uitbetalen.
 • De minimale uitbetaling van een complete winlijn is 2x.
 • Om de 3 rolls te winnen, moet je drie nummers op die kaart afstrepen.
 • Om de 5 rolls te winnen, heb je vier afgestreepte nummers op die bingokaart nodig.
 • Je mag meedoen aan 2 bonus games als je zowel de 3 rolls als de 5 rolls vol krijgt.
 • De RTP van deze live game show is 96,10%.

Hoe speel je MONOPOLY Big Baller?

De MONOPOLY Big Baller live game show begint met een inzetronde die 12 seconden duurt.

Tijdens deze inzetronde bepaal je met hoeveel bingokaarten je mee wilt spelen en of je ook mee wilt doen met de bonus games of niet.

Het is mogelijk om mee te spelen met een combinatie van kanskaarten en free space kaarten. Je kunt zelf bepalen met hoeveel van ieder je wilt meespelen. We gaan hier dieper op in in het strategiegedeelte van deze MONOPOLY Big Baller review.

Na het instellen van je inzet per bingokaart, klik je op de greyed out bingokaarten met welke je mee wilt spelen.

Vervolgens worden er willekeurig nummers toegevoegd aan de tot vier bingokaarten en de 3 roll en 5 roll bonuskaarten. Wanneer de inzetronde voorbij is, zal MR. MONOPOLY aan een hendel trekken. Wanneer hij dit doet, zullen er op willekeurige plekken multipliers en free spaces toegevoegd worden aan de bingokaarten.

De bingomachine komt vervolgens tot leven en selecteerd één voor één 20 bingoballen van de in totaal 60 bingoballen. Deze zullen één voor één in een grote plastic bol vallen die een beetje doet denken aan de Lingo televisieserie.

Monopoly Big Baller Bingomachine

Monopoly Big Baller Bingomachine

Na iedere trekking, wordt het nummer van de bingobal afgestreept op bingokaarten, indien aanwezig. Naast de bingokaarten zie je een overzicht van alle getrokken nummers. Wanneer de 20 bingoballen gevallen zijn, telt de software automatisch je winlijnen bij elkaar op en past het eventuele actieve multipliers toe.

Je ziet vervolgens je gewonnen bedrag midden in het scherm staan als je wat gewonnen hebt.

Multipliers en Free Spaces Uitleg

Multipliers

Bingokaarten kunnen 3 verschillende kanskaart multipliers toegewezen krijgen:

 1. Standaard – In dit geval wordt er een multiplier van 10x of 20x toegewezen aan een enkel getal. Als een winnende lijn dit nummer bevat, zal de uitbetaling van deze bingokaart met de multiplier vermenigvuldigd worden.
 2. Lijn – Een 20x tot 50x multiplier wordt toegevoegd aan een winlijn. Als je deze winlijn volledig vol krijgt, wordt je uitbetaling met deze multiplier vermenigvuldigd.
 3. Kaart – Een 2x tot 5x multiplier wordt toegevoegd aan alle mogelijkse winsten van een bepaalde bingokaart. Ook vermenigvuldigd dit alle andere multipliers aanwezig op deze bingokaart.

Free Spaces

MR. MONOPOLY doet willekeurig extra free spaces op bingokaarten. Deze free spaces tellen als gevallen nummers, dus dit is altijd mooi meegnomen, want je hebt dan minder nummers nodig om je bingokaart of een specifieke winlijn vol te krijgen.

De Monopoly Big Baller Bonus Game Uitleg

Hoewel het basisspel van Monopoly Big Baller leuk en aardig is, is het natuurlijk de bonus game die pas écht interessant is! In de Monopoly Big Baller bonus game kun je hoge multipliers uitbetaald krijgen. De beste situatie die er maar kan gebeuren is dat je de bonus game triggert met een al actieve multiplier.

Monopoly Big Baller Bonus Game

Monopoly Big Baller Bonus Game

De bonus game is vrijwel hetzelfde als die je hebt in de normale Monopoly Live en Monopoly Dream Catcher. Bij Monopoly Big Baller werkt het echter zo dat er altijd 3 of 5 dobbelsteenworpen plaatsvinden.

Iedere bonus game wordt vrijwel hetzelfde gespeeld, alleen het aantal rolls is anders.

De 3 en 5 roll bonus games kunnen tegelijkertijd getriggered worden. In dit geval wordt er niet 1 bonus game gestart met 8 rolls, maar 2 aparte.

De Monopoly Big Baller Bonus Game Spelverloop

De bonus game vindt plaats, zoals we hierboven al kort uitgelegd hebben, op een MONOPOLY bord. Op dit bord staan straten en de speciale plekken Vrij Parkeren, Ga Naar De Gevangenis, Kanskaart, Community Kistje, Belasting en Super Belasting.

Alle normale straten hebben willekeurige multipliers, welke verhoogd worden door huizen en hotels die hier willekeurig aan toegevoegd worden.

MR. MONOPOLY begint altijd op het GO of START veld.

Vervolgens worden er 2 dobbelstenen geworpen. Het resultaat van de dobbelsteenworp krijg je te zien in een soort zeppelin die boven het bord zweeft.

Monopoly Big Baller Bonus Game Dobbelsteenworp

Monopoly Big Baller Bonus Game Dobbelsteenworp

MR. MONOPOLY zet vervolgens het aantal stappen van het totaal aantal ogen van de twee dobbelstenen. Net zoals bij het echte bordspel, zal er nog een keer gegooid worden met de dobbelstenen als deze twee gelijke aantallen ogen laten zien.

Monopoly Big Baller Bonusspel

Monopoly Big Baller Bonusspel

 • Bij de 3 rolls bonus wordt er 3 keer met de dobbelstenen geworpen. Bij de 5 rolls bonus uiteraard 5 keer.
 • Wanneer er dubbel gegooid wordt, zet MR. MONOPOLY dat aantal stappen vooruit en wordt er een extra dobbelsteenworp toegevoegd aan het aantal nog overgebleven dobbelsteenworpen.
 • Als een straat waar MR. MONOPOLY op stil blijft staan een multiplier bevat, wordt deze toegevoegd aan de huidige uitbetaling.
 • Wanneer MR. MONOPOLY stil staat op een Belasting speelveld, dan gaat er 10% van je uitbetaling af. Komt hij op Super Belasting? Dan gaat er 20% van je winst af.
 • Wanneer MR. MONOPOLY naar de gevangenis moet, moet je net als bij het echte bordspel eerst een dubbel gooien voordat hij er weer uit kan.
Monopoly Big Baller Bonus Game Gevangenis

Monopoly Big Baller Bonus Game Gevangenis

 • De kanskaarten en het community kistje kunnen willekeurige prijzen opleveren.
 • Wanneer MR. MONOPOLY een volledig rondje maakt en voorbij GO of START komt, worden alle toekomstige multipliers verdubbeld.
Monopoly Big Baller kanskaart

Monopoly Big Baller kanskaart

MONOPOLY Big Baller Uitbetalingen

De MONOPOLY Big Baller uitbetalingen spreken vrij voor zichzelf. Je zet in per bingokaart en niet per individuele winlijn. Je krijgt uitbetaald voor iedere volle lijn.

Hoeveel je precies uitbetaald krijgt, hangt af van het aantal actieve multipliers op de gehele bingokaart, het aantal winlijnen en actieve losse multipliers. Meerdere multipliers kunnen ervoor zorgen dat een winlijn vele malen meer uitbetaald dan normaal. Wel gelden er uitbetalingslimieten per winlijn.

 • De minimale uitbetaling per winlijn per bingokaart is 2x je inzet.
 • De maximale uitbetaling op een Free Space kaart is 39:1.
 • 199:1 is de maximale uitbetaling op een Chance of kanskaart.
 • De uitbetalingen op de 3 rolls en 5 rolls zijn maximaal €500,000 per speelronde.

Een multiplier op een bingokaart zorgt ervoor dat de uitbetalingen met 2x of 3x vermenigvuldigd worden.

Een lijn multiplier zorgt ervoor dat die desbetreffende lijn 20x of 50x meer uitbetaald.

Wanneer een nummer een bepaalde multiplier heeft en onderdeel is van een winlijn, zal die winlijn  tussen de 10x en 20x meer uitbetalen.

InzetUitbetaling
Free Space Kaart2 tot 39:1 per lijn
Kanskaart2 tot 199:1 per lijn
3 Rolls KaartHangt af van bonus game
5 Rolls KaartHangt af van bonus game

Belangrijke Informatie Tijdens Het Spelen Van MONOPOLY Big Baller

Voordat we het over verschillende MONOPOLY Big Baller strategieën gaan hebben, gaan we eerst enkele belangrijke dingen even kort bespreken die veel casinospelers over het hoofd zien.

Er zijn aardig wat dingen die heel erg voor zich spreken, maar toch is het handig deze dingen zeker te weten voordat je MONOPOLY Big Baller spelen gaat.

 • De nummers op alle kaarten, inclusief op de 3 rolls en 5 rolls kaarten, worden willekeurig gekozen.
 • De bingoballen komen in willekeurige volgorde uit de bingomachine.

Hierdoor kunnen wij concluderen dat:

 1. Alle nummers op de bingokaarten dezelfde kans hebben om getrokken te worden.
 2. De lijnen met free spaces een grotere kans hebben om te winnen dan lijnen zonder free spaces.
 3. De nummers op de bonuskaarten dezelfde kans hebben om gekozen te worden als die op de ”normale” kaarten.
 4. De lijnen op de normale kaarten vaker volledig gevuld zullen worden omdat een individueel nummer twee lijnen vult, waardoor je dus twee keer zoveel kans hebt deze compleet te krijgen. Ook heb je minder nummers nodig om volle lijnen te maken door de free spaces.

MONOPOLY Big Baller Strategieën en Tactieken

MONOPOLY Big Baller draait allemaal om het compleet maken van lijnen en bonus games activeren. Je krijgt uitbetaald door lijnen compleet te maken en door mee te doen aan de bonus games, die natuurlijk het beste uitbetalen.

De beslissingen die jij als speler moet maken zijn:

 1. De type kaarten die je koopt iedere speelronde.
 2. Met hoeveel kaarten je meespeelt iedere speelronde.
 3. Of je inzet op de bonuskaarten ja of nee.
 4. Of je beide bonuskaarten koopt of maar één.
 5. Hoeveel je inzet per kaart.

Wij baseren onze MONOPOLY BIG BALLER strategieën op de informatie uit deze MONOPOLY BIG BALLER review, tips, logica, gezond verstand en onze eigen ervaringen met de gameshow.

Door deze strategieën toe te passen win je niet gegarandeerd. Het blijft natuurlijk gokken. Wel zullen deze tips en strategieën je in staat stellen zo veel mogelijk plezier te hebben tijdens het spelen, zo hoog mogelijke winkansen te hebben en ervoor zorgen dat je geen ”domme” dingen doet waardoor je onwetend je winkansen verlaagt.

Welke kaarten moet je kopen bij MONOPOLY Big Baller?

Laten we ons eerst even ontfermen over de Free Space en Chance cards voordat we gaan kijken naar de bonuskaarten.

Beide kaarten geven je als speler wat anders.

 • De Free Space kaart geeft je een leeg vakje in het midden van de kaart. Hierdoor heb je slechts 4 nummers per lijn nodig om hem vol te krijgen, wat natuurlijk je winkans per kaart aanzienlijk verhoogt.
 • De Chance kaart heeft in het midden een gegarandeerde multiplier. 4 Lijnen per kanskaart kunnen je deze multiplier uitbetaald doen krijgen.

Beide kaartsoorten zullen iedere speelronde extra free spaces en multipliers krijgen, dus welke van de twee je nu precies kiest, maakt eigenlijk niet zo veel uit.

Aangezien er vier kaarten zijn, kan je wel een mooie mix maken. Je kunt allemaal free space kaarten kopen, allemaal chance cards, of een combinatie van beide. Wij raden aan om iedere speelronde 2 free space cards te kopen en 2 chance cards.

Wel willen wij even meegeven dat je wanneer je VAAK wilt winnen en niet per se VEEL, je het beste free space kaarten kunt kopen. Je hebt dan namelijk eerder winlijnen vol. In dit geval zou je dus bijvoorbeeld per speelronde 3 free space kaarten kunnen kopen en een enkele kanskaart.

Hoe speel je de MONOPOLY Big Baller Bonus Game Cards?

Laten we maar gewoon eerlijk zijn; je speelt natuurlijk MONOPOLY Big Baller voornamelijk voor de bonus game. Als je geen 250x en hogere multipliers wilt, hoef je niet mee te doen aan de bonus game, maar dan kan je net zo goed de normale Monopoly Live game show spelen.

Monopoly Big Baller Bonuskaarten

Monopoly Big Baller Bonuskaarten

De hoofdkaarten bieden al wel goede uitbetalingen aan wanneer je multipliers krijgt, wat vaker gebeurt dan dat de bonus game geactiveerd wordt.

Er zijn wel mensen die daarom MONOPOLY Big Baller spelen zonder bonus game cards te kopen, maar wij vinden dit zelf nogal saai.

De strategie voor de bonuskaarten is vrij eenvoudig: speel ze of helemaal niet of allebei! Hier hebben wij verder vrij weinig aan toe te voegen.

Voor de Three Rolls Card heb je 3 nummers nodig en voor de Five Rolls Card 4. Houd er rekening mee dat je ook op de bonuskaarten multipliers en free spaces kunt krijgen, waardoor je ze makkelijker vol krijgt.

Moet je alle kaarten spelen of maar een paar?

Het spelen van alle kaarten iedere speelronde verhoogt je winkansen aanzienlijk. Wel kost het je natuurlijk ook meer geld per speelronde. De afweging die je hier dient te maken is of je meer geld inzetten wilt om grotere winkansen te krijgen of juist niet.

Wij raden aan een tijdje 2 kaarten te spelen, dan 3 en dan 4 en dan een beetje uit te rekenen hoeveel je hiermee ongeveer gewonnen hebt. Als je dit minimaal 20 speelrondes doet, heb je een goed idee van de mogelijke uitbetalingen en de kosten die dit met zich meebrengt.

Wij spelen zelf graag alle vier de kaarten.

Hoe je je inzetten verdelen moet

Laten we beginnen met uitleggen dat je nooit meer dan 10% van je hele speelsaldo in moet zetten per speelronde. Dan heb je namelijk te weinig geld om flink wat speelrondes mee te doen. In het slechtste geval verlies je 10 speelrondes op rij en moet je alweer bijstorten.

Wij spelen zelf graag met een bankroll waarmee we minimaal 25 speelrondes mee kunnen spelen. Wij bepalen van te voren hoeveel we in gaan zetten per speelronde en zorgen er dus voor dat we minimaal 25 speelrondes meespelen kunnen.

Wij zetten meer geld in op de normale bingokaarten dan op de bonuskaarten, vaak aan de hand van een 5:1 ratio. Wij zetten dus 1 eenheid in per normale kaart en 0,20 eenheid op iedere bonuskaart, waardoor we in totaal 4,4 eenheden inzetten per speelronde.

Om break even te draaien, moeten we 4 lijnen compleet krijgen op onze bingokaarten. We gaan er van uit dat we geen multipliers krijgen. Krijgen we die wel, dan hebben we sowieso winst.

Je kunt deze aantallen een beetje aanpassen naar je eigen risico en speelstijl. Uiteraard kun je ook alleen inzetten op de bonus games of hier juist meer geld op inzetten. Hoewel je waarschijnlijk meer zult verliezen dan winnen met deze strategie, is het wel het proberen waard omdat je erg hoge multipliers kan krijgen.

MONOPOLY Big Baller Strategie in het kort

In het kort komt onze MONOPOLY Big Baller strategie op het volgende neer:

 • We spelen alle bingo- en bonuskaarten.
 • We spelen iedere ronde 3 free space kaarten en 1 chance card.
 • We gebruiken een 5:1 verhouding wanneer het aankomt op inzetten op de bonus en normale kaarten.

MONOPOLY Big Baller Spelstatistieken en Results Tracker

Je kunt bij MONOPOLY Big Baller niet de voorgaande resultaten zien van andere speelrondes. Wel kun je aan de hand van spelstatistieken zien welke ballen er getrokken zijn en hoeveel er nog getrokken zullen gaan worden in een bepaalde speelronde.

De reden dat je niet kunt zien wat de resultaten waren van voorgaande speelrondes is omdat er letterlijk te veel resultaten zijn iedere speelronde.

Veelgestelde Vragen Over MONOPOLY Big Baller

Omdat wij onze MONOPOLY Big Baller review graag zo volledig mogelijk willen hebben, zullen wij hieronder de meest veelgestelde vragen over de live game show beantwoorden die wij zijn tegengekomen op internet.

Wat is MONOPOLY Big Baller?

MONOPOLY Big Baller is een live game show van Evolution Gaming. Een presentator trekt ballen uit een bingomachine en spelers vullen lijnen op hun bingokaarten. Er zijn twee unieke bingokaarten. Wanneer deze gevuld zijn, begint er een bonus game op het traditionele Monopoly speelbord. Alle prijzen worden dan als multipliers toegevoegd aan de inzet van de speler. Deze multipliers kunnen oplopen tot wel 2,000x.

Wat is de maximale multiplier bij MONOPOLY Big Baller?

Er is geen maximale multiplier bij MONOPOLY Big Baller, maar het hoogste bedrag dat je kunt winnen per speelronde is €500,000.

Wat is de RTP van MONOPOLY Big Baller?

De RTP van MONOPOLY Big Baller is 96,10% wanneer je het spel perfect speelt.

Krijgen alle spelers dezelfde nummers?

Hoewel wij dit eerst niet wisten en navraag voor moesten doen, krijgen alle spelers inderdaad dezelfde kaarten en nummers. Wel is het zo dat spelers zelf kunnen kiezen met hoeveel kaarten ze mee willen spelen iedere speelronde en welke kaarttype deze hebben.

Wat is de hoogst mogelijke multiplier?

Evolution Gaming heeft nergens gezegd wat de hoogst mogelijke multiplier bij MONOPOLY Big Baller is. Wel is het zeker weten zo dat je een erg hoge multiplier kan krijgen tijdens de bonus game.

Is er een strategie voor MONOPOLY Big Baller?

Ja, er zijn zeker MONOPOLY Big Baller strategieën. Echter hebben deze meer te maken met welke kaarten je koopt en hoeveel je daarop inzet dan hoe je voor de rest speelt of iets.

Hoeveel bingoballen worden er iedere speelronde getrokken?

De bingomachine bevat 60 gekleurde bingoballen. Iedere speelronde worden er 20 getrokken en vullen deze de lijnen op de bingokaarten van de spelers.

Kan ik MONOPOLY Big Baller winnen?

Ja, natuurlijk kun je MONOPOLY Big Baller winnen! Wel is het handig om goed bankroll management toe te passen zodat je ook op de langere termijn een degelijke winkans blijft behouden. De bonus games zijn erg volatiel dus houdt hier rekening mee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Copyright 2023 | Deze website is eigendom van GC Media Holdings Ltd. gevestigd te Victoria House 306, Victoria, Mahe Island, Republiek der Seychellen.